Skip to main content

21 februari 2016

 

De oefening van de week:  
Ik twijfel nog steeds welke oefening ik zal kiezen maar in het kader van het thema van de les deze week, 'ik ben niet dit lichaam', gaan we voor de volgende. 
Kom in kathouding, op handen en knieen en plaats de handen recht onder de schouders en de knieen recht onder de heupen. Ervaar de steunpunten, het contact met de grond. Als vooroefening hebben we eerst de rug recht en lang ervaren, van kruin tot stuitje. En we hebben eerst de armen en daarna de benen één voor één gestrekt en gevoeld wat dit voor je houding doet en welke spieren je gebruikt om recht en lang te blijven in de rug.
Belangrijk bij de volgende oefening is dat je niet één heup meer optilt dan de andere of dat je een holle rug trekt, je been hoeft dan ook niet hoog te zijn, voel waar je grens is. 
Dan ga je de bewegingen combineren, je strekt één arm uit naast je oor en het tegenovergestelde been maak je lang. Voel de lengte van je vingertopjes tot in je tenen. Ervaar de balans en de kracht. Voel waar de ademhaling heen gaat en herinner je 'ik ben niet dit lichaam'. Lengte in de rug en lengte in de nek en doorademen :). Dan plaats je de hand en knie weer recht onder je en maak de balans op, voel hoe je weer 4 steunpunten hebt en wat er is gebeurt in je lichaam. Daarna doe je dit ook de andere zijde. Ben mild voor jezelf maar zet ook geen dingen vast zoals 'phoe dit is zwaar' en 'dit kan ik niet'. Zoek je grenzen op en kijk ernaar, wat zorgt ervoor dat het je grenzen zijn en zijn het je grenzen wel? 
Na deze oefening kom je in yogamudra tot ontstpanning en maak je je rug lang en zacht. Adem naar de onderrug. Voel na evt in diamantzit.
Namasté

 

yoga is the journey