Skip to main content

11 maart 2015

De oefening van deze week is: 
Kkrukjeom op een krukje zitten, een plat oppervlak met een redelijk harde ondergrond. Voel hoe je zit, hoe je contact is met de grond, zorg dat je knieen een hoek van 90o maken en je voeten recht onder je knieen staan. Breng dan je gewicht naar voren en maak cirkels over je bekkenbodemspier, van je schaambeen naar je zitbeenbotje, van je zitbeenbotje naar je stuitje en van je stuitje naar je andere zitbeenbotje door naar je schaambeen. Dat zijn de aanhechtingen van de bekkenbodemspier, beweeg daartussen en masseer die bekkenbodemspier.  Neem hem vol in de aandacht. Draai beide kanten op en kom dan met het kleiner worden van de beweging in het midden van je bekkenbodemspier uit. 

Plaats dan de tenen naar elkaar toe en span op een uitademing de bekkenbodemspier aan en de onderste dwarse buikspieren. Inademend ontspan je de bekkenbodem en laat je hem richting het krukje zakken. Voel welke kringspier in het bekkenbodem de meeste kracht heeft bij deze stand van de benen. Dat doe je ook zo bij de voeten recht naar voren en met de voeten opengedraaid, de tenen naar buiten en de knieen ook naar buiten gezakt. 
Let erop dat je steeds wel goed ontspant tussendoor, erg belangrijk! Een ontspannen bekkenbodemspier is net zo belangrijk als een goede conditie van die spier.

Namasté